Logo sonnen
sonnen GmbH | 20 januari 2023

sonnen stapt in Nederlandse markt en zet haar Europese groei door

sonnen lanceert zijn slimme energieopslag en energieoplossingen voor thuis nu ook in Nederland, kort na de succesvolle stap van het innovatieve bedrijf in de Belgische en Spaanse markt.

Wildpoldsried, 20 januari 2023 – Nu ook verkrijgbaar in Nederland: de slimme opslagsystemen voor schone en onafhankelijke energievoorziening van sonnen. De van oorsprong Duitse fabrikant is al een tijdje een van de toonaangevendste ontwikkelaars en leveranciers van onder meer batterijen gekoppeld aan zonnepanelen thuis.

De sonnen-oplossingen slaan gemaakte zonnestroom thuis op voor als het nodig is, fungeren als noodstroomvoorziening en zorgen ervoor dat woningen op een duurzame manier geheel onafhankelijk van het elektriciteitsnet kunnen zijn.

Oliver Koch, CEO van sonnen: "Met onze productlancering in Nederland zetten we onze internationale groei als duurzaam bedrijf voort, net zoals we dat ook met onze recente succesvolle markttoetredingen in Spanje en België hebben gedaan. We willen graag schone en betaalbare energie voor iedereen, en daarom breidden we sinds dat we bestaan voortdurend uit naar landen waar we al vroeg meer van verwachten.”

De productlijn van sonnen heet sonnenBatterie, en ze is in al beschikbaar in de Duitstalige landen, Italië, Groot-Brittannië, Zweden, Ierland, Spanje en België. Buiten Europa ook in Australië en de Verenigde Staten.

Particuliere energieonafhankelijkheid

Met de sonnenBatterie 10 performance kunnen huishoudens grotendeels onafhankelijk zijn van het normale elektriciteitsbedrijf. Zelf opgewekte zonnestroom van panelen op het dak of in de tuin kan hiermee op slimme wijze worden opgeslagen en worden gebruikt wanneer het nodig is. De optioneel verkrijgbare noodstroomoplossing sonnenProtect 8000 beschermt huishoudens bovendien bij stroomuitval op het elektriciteitsnet, waarbij normaal gesproken ook de zonnepanelen uitslaan. Met de sonnen-noodstroomoplossingen blijven ze in gang, en gaat de stroomproductie voor eigen gebruik gewoon door.

Zonne-energie groeit snel in Nederland: alleen al in 2020 en 2021 is er 6,3 GW aan nieuwe capaciteit bijgekomen, waarmee het totaal op 13 GW komt.

Nederland is een snelgroeiende markt: alleen al in 2020 en 2021 is een totale capaciteit van 6,3 GW geïnstalleerd. Dit komt overeen met een totale capaciteit van meer dan 13 GW. Met de producten van sonnen kan ieder huishouden nu zelf haar steentje bijdragen aan het onafhankelijk en schoon maken van de Nederlandse energievoorziening.

Virtuele energiecentrale

De slimme energieopslagsystemen van sonnen kunnen ook nog eens digitaal aan elkaar worden gekoppeld en zo met duizenden sonnenBatterie’s samen een virtuele elektriciteitscentrale vormen. Dat maakt het gemakkelijk om als sonnen-gebruikers op termijn actief stroom aan het Nederlandse elektriciteitsnet te leveren, op momenten dat daarop capaciteit vrij is. Zulke computergestuurde energiecentrales van digitaal gekoppelde sonnenBatterie’s draaien al in Duitsland, Italië, Australië en de Verenigde Staten en helpen daar de openbare elektriciteitsnetten te stabiliseren. Immers, duurzame energie is niet altijd in dezelfde hoeveelheid beschikbaar, maar is afhankelijk van of de wind waait en de zon schijnt. Met de virtuele energiecentrales van sonnen kunnen huishoudens zelf actief bijdragen aan het succes van de energietransitie.